Istorija

Naši počeci

Kao plod iskustva Gorana Vasiljevića, stečenog u jednoj od poznatih nemačkih firmi koja se bavi proizvodnjom i preradom elastomera, nastao je ’’Largo’’, preduzeće za proizvodnju gumeno – tehničke robe.

Osnovano je 2001. godine privatnim kapitalom, kao društvo sa ograničenom odgovornošću.

Proizvodnja je započeta u skromnim uslovima, sa četiri hidraulične prese i obezbeđenim plasmanom u Nemačkoj. Okrenutost nemačkom tržištu uslovila je usvajanje visokih standarda nemačkog načina poslovanja, što je dovelo do brzog rasta preduzeća uz kontinuirano proširivanje mreže kupaca na ino tržištu.

U toku 2006. godine Largo je sertifikovao standard kvaliteta ISO 9001:2000.

Kao rezultat potrebe za brzim odgovorom na zahteve poslovnih partnera, početkom 2006. godine preduzeće se proširuje za još jednu organizacionu jedinicu – alatnicu sa modernim CNC mašinama i stručnim kadrom za izradu i održavanje alata.

U martu 2008. godine preduzeće se seli u savremenu proizvodnu halu površine od 2500 m/2 sa kompletnom infrastrukturom.

2011. godine oformljene su dve organizacione jedinice, za brizganje plastike i za čisćenje gumenih delova u Cryogenic deflashing machine.

U 2014. godini ulazimo u razvoj gumenih rolni za poljoprivredne mašine.

2015. godine proširujemo kapacitete za brizganje LSR ( Liquid Silicone Rubber ).

2016. godine završava se izgradnja nove proizvodne hale od 2500 m/2  i ulazi se u završnu fazu gradnje moderne upravne zgrade.