Kvalitet točkova

Kvalitet pre svega

Svesni smo činjenice da su točkovi vitalni delovi mašina i da usled uskih vremenskih okvira u sezoni setve nema prostora za grešku. Zato kada je u pitanju kvalitet tu ne pravimo kompromise.

Neprekidno radimo na unapređenju kvaliteta svih ugrađenih komponenti, vijaka, ležajeva, plastičnih i metalnih felni i najvažnije komponente – gume.

Gumene smeše razvijene sa vodećim nemačkim institutima za kaučuk, specijalno su namenjene za poljoprivredu. Proizvodimo ih u sopstvenoj mešaoni ( za više detalja kliknuti – ovde ), a svaku proizvedenu šaržu verifikujemo u centralnoj laboratoriji za fizička i mehanička ispitivanja. Naše gumene smeše za poljoprivredu razvijene su da izdrže čak i najekstremnije uslove eksploatacije. Visok nivo prirodnog kaučuka doprinosi odličnim mehaničkim karakteristikama ( habanje, otpornist na kidanje, zatezna čvrstoća, kompresija… ), a kroz specijalne aditive obezbeđena je otpornost na UV i ozonske uticaje. Kada se na to doda iskustvo naših kadrova i tehničke mogućnosti proizvodnje i provere kojima raspolažemo krajnji proizvod može biti samo – besprekornog kvaliteta.

Proizvodnju felni od plastčinih masa radimo u sopstvenoj režiji, a na taj način imamo i bolju kontrolu nad krajnjim proizvodom i ugrađenim materijalima. U zavisnosti od eksploatacije možemo  ponuditi plastične felne od PP ili PA sa dodatkom staklenih ili karbon vlakana u slučaju ekstremih uslova. Sve plastične mase koje koristimo u procesu proizvodnje su UV stabilizovane kako bi se izbeglo slabljenje / krtost posle određenog vremenskog perioda izloženosti UV zračenju. Aditivi za boju su takođe UV stabilizovani što garantuje postojanost boja do nekoliko godina bez obzira na geografsku lokaciju.

Ležajeve koje ugrađujemo su proverenog kvaliteta i sa odličnim sistemima zaptivanja. Najčešće koristimo ležajeve proizvođača kao što su Peer, Koyo, Ina, SKF, FKL… Tip ležaja možemo preporučiti ili kupac može odlučiti koje ležajeve želi na svojim točkovima.

Tokom konstrukcije i razvoja novog proizvoda vršimo softverske statičke analize komponenti. Na taj način preventivno delujemo na sve moguće slabe tačke koje se mogu javiti prilikom krajnje upotrebe. Nakon što se inicijalni uzorci naprave oni se daju na testiranje farmerima sa kojima sarađujemo kako bi se na polju verifikovao kvalitet izrađenih komada. Paralelno sa tim, određen broj točkova se postavlja na dinamički test bubanj koji je specijalno namenjen za simulaciju realnih uslova eksploatacije. Tu se vrši opterećenje točkova raznim težinama kako bi se utvrdila njihova izdržljivost. Postavljaju se i oderđenje prepreke na bubnju kako bi se simulirali snažni udari i tako se proverava izdržljivost svih ugrađenih komponenti.

wheels-quality-img

Tek nakon pozitivnih rezultata svih testova novi proizvod biva odobren za serijsku proizvodnju. Tokom serijske proizvodnje određeni testovi se ponavljaju i upoređuju sa rezultatima razvojne faze kako bi se osigurao kontinuitet kvaliteta točkova.

Za sva dodatna pitanja o kvalitetu naš tim vam vrlo rado stoji na raspolaganju – info@largo.rs

Činjenice

  • 2.000 razvijenih gumenih smeša
  • Laboratorija za fizička i mehanička ispitivanja
  • 98 % izvoz
  • Softverske analize
  • Dimenziona kontrola do 0.001 mm
  • 500 različitih proizvoda
  • Dinamički testovi
  • Testovi na polju